Vær forsiktig med å lånefinansiere disse tingene

Et forbrukslån er dyrt, det er noe de fleste vet, men det betyr ikke at det nødvendigvis er en låneform man bør holde seg helt borte fra. Det er mange tilfeller der et forbrukslån er en utmerket finansieringskilde, men det er også tilfeller der man absolutt ikke bør benytte seg av et usikret forbrukslån.

Nedbetaling av gjeld

Å betale ned gjeld med ny gjeld er sjeldent noen god løsning. Det utsetter i beste fall bare problemene, mens renteutgiftene fortsetter å hope seg opp. Har du problemer med å betale avdrag på gjelden din til tiden, anbefales det at du heller tar kontakt med kreditor og forsøker å få til en løsning.

Kanskje du kan øke løpetiden på gjelden, slik at du får redusert størrelsen på de månedlige avdragene til et nivå du faktisk kan betale. I siste ende vil dette være en mye bedre og rimeligere løsning enn å ta opp ny gjeld.

Faste utgifter

Trenger du et forbrukslån til å betale faste regninger, er det et tydelig tegn på at noe er galt med din privatøkonomi og at du bruker mer penger enn du har. Å betale faste utgifter med et forbrukslån er ikke bare svært kostbart, det er også en kortsiktig løsning.

De samme utgiftene vil komme i neste måned også, og da må du ta opp ennå et lån for å betale dem, og ikke bare det, du har da også avdrag på forbrukslånet å betale ned på.

Impulskjøp

Å kjøpe ting på impuls er som regel et godt tegn på at det er noe vi egentlig ikke trenger. Det kan være fristende å takke ja til den flotte nye TVen i butikken, når du samtidig får tilbudet om å «kjøpe nå og betale senere», men trenger du egentlig ny TV?

Tenk deg alltid om to ganger

Det er en god regel å alltid tenke seg om to ganger, før man bestemmer seg for å ta opp ny gjeld. Hvis du trenger pengene til typisk forbruk, som ny mobil eller en feriereise, så utsett beslutningen et par dager, slik at du får tid til å tenke deg litt om, og ikke tar en beslutning på impuls.

About: Admin


Leave a Reply