Søknaden om kreditt ble avslått av banken?

Det å få avslag på en søknad om forbrukslån kan ofte være en stor skuffelse. Heldigvis trenger det ikke å bety at du ikke kan få lån, det er flere ting du kan gjøre for å bedre dine sjanser for å få godkjent en ny søknad.

Sjekk at du oppfyller bankens minimumskrav

Det aller første du bør gjøre hvis du får avslag på en lånesøknad, er å sjekke om du faktisk oppfyller bankens minimumskrav for å få innvilget lån. Alle banker stiller en rekke krav til inntekt, alder og botid i Norge og oppfyller du ikke disse, vil din lånesøknad automatisk bli avslått. Boliglån er et godt eksempel, hvor du må stille 15% EK for at søknaden skal innvilges.

Hvis du ikke oppfyller bankens minimumskrav er det liten vits i å forsøke å sende en ny lånesøknad, den vil allikevel bare bli avslått. Da er det mye bedre å gå videre til en annen bank der du faktisk oppfyller kravene som stilles for å få lån.

Få en medlåntaker

Har du mulighet for å få en medlåntaker på lånet, kan dette i mange tilfeller være med på å øke dine sjanser for at lånet blir godkjent. Medlåntakeren vil solidarisk hefte for hele lånet, akkurat som deg, noe som reduserer bankens risiko ved å låne ut pengene, og de blir derfor mer villige til å godkjenne en søknad de kanskje ellers ville ha avslått.

Send banken ytterligere dokumentasjon

Banken baserer sin søknadsbehandling på den informasjonen du oppgir i søknadsskjemaet, i tillegg til informasjon de kan hente fra offentlige registre. Har du hatt en økning i lønn eller betalt ned en større sum gjeld siden seneste likning ble klar, bør du sende banken dokumentasjon på dette, slik at de kan ta det med i beregningen når de behandler søknaden din.

Reduser beløpet du ønsker å låne

Det er godt mulig at banken gjerne vil låne deg penger, bare ikke så mye som du opprinnelig ønsket. Får du avslag på lånesøknaden kan det lønne seg å kontakte banken og høre om en reduksjon i lånebeløp vil kunne stille saken annerledes. Hvis du samtidig kan sende banken et detaljert budsjett over din privatøkonomi, som viser at du har råd til å betale avdrag på lånet, vil det være et stort pluss.

Rydd opp i gammel moro

En eller flere betalingsanmerkninger er lik med et garantert avslag på din lånesøknad. Omtrent ingen banker ønsker å låne ut penger til personer med betalingsanmerkninger, og spesielt ikke når vi snakker om lån uten sikkerhet. Får du avslag på søknaden din, fordi du har betalingsanmerkninger, er eneste vei frem derfor å få slettet disse anmerkningene. En betalingsanmerkning blir slettet mer eller mindre med det samme, etter at du har gjort opp kravet anmerkningen gjelder, så har du mulighet for det, anbefales det å få betalt ut kravet og bli kvitt betalingsanmerkningen.

About: Admin


Leave a Reply